Webudvikling og webdesign er en større videnskab. Det kan være både kreativt og udfordrende at lave et godt webdesign til din hjemmeside, men kan også føre til megen hovedbrud. Webmint vil her levere tips og tricks og værktøjer til at få din side til at lykkedes.

Htaccess beskyttelse med brugernavn og kode

Det er tit en nyttig funktion at kunne låse en del af ens hjemmeside af, så der kræves brugernavn og kode for at få lov til at få adgang til indholdet. Hvad enten det drejer sig om billeder fra den sidste julefrokost, til top hemmelige statshemmeligheder. Her har du muligheden for nemt og hurtigt at sætte "lås" på din side.

1: Download filen vedhæftet i dette indlæg, og læg den op på din side.

2: Tilgå siden i din browser, og følg instrukserne på siden.

3: Slet siden igen, og nyd din nye beskyttede side.

Mailformular

Har du set de smarte mailformularer på hjemmesider, hvor mailen kan afsendes direkte på siden? Har du forsøgt at oprette en selv, men alligevel opgive, da du måtte sande at du ikke er skabt som kodehoved? Så er hjælpen nær. Her er 3 lette skridt til at få en mailformular på din side.

1: Sørg for at din side hedder .php (Eks. kontakt.php)

2: Indsæt dette på siden hvor du ønsker din formular

<?php
include("Mailform.php");

$recipient = "mail@adresse"; // Udskift "mail@adresse" med den rigtige modtageradresse.

Mailform::sendmail($recipient,$_POST);
echo Mailform::makeForm();
?>

3: Læg den vedhæftede fil i dette indlæg i samme mappe som siden.

Voila - Så er du med på moden. Formularen tjekker at der er indsat en gyldig mailadresse, og denne indsættes som "Reply-to" adresse i den mail der modtages. Dvs. mailen der modtages kan stadigvæk blot besvares, og på denne måde blokeres mailformularen ikke hos hosts som feks. One.com